Prescurtările Nike: Ce înseamnă ISO, QS, GS, PS, TD?

Prescurtările Nike: Ce înseamnă ISO, QS, GS, PS, TD?

Primim constant întrebări de genul "Ce înseamna QS?" sau "De ce modelul PS este mult mai ieftin decat modelul GS?" așa că am pregătit un articol de blog pentru a lista câteva dintre cele mai populare prescurtări folosite de Nike, Nike SB și Air Jordan. Având în vedere că exista două tipuri de prescurtări, am împărțit articolul în doua secțiuni: prescurtări pentru gender (sex) și prescurtări generale.

Prescurtări pentru gender

Acest tip de prescurtări folosit de Nike este important pentru orice consumator de încălțăminte, deoarece aceste prescurtări se referă la grila de mărimi în care este fabricat un anumit produs. Cele mai comune prescurtări din această categorie sunt GS, PS și TD, însă găsești mai jos lista întreagă cu prescurtări pentru gender.

GS - Grade School (pantofi pentru școlari, mărimi fabricate: 35.5 - 40 EU)

PS - Pre School (pantofi pentru pre-școlari, mărimi fabricate: 27.5 - 35.5 EU) 

TD - Toddler (pantofi pentru bebeluși, mărimi fabricate: 16 - 27.5 EU)

W / WMNS - Women's (pantofi pentru femei, mărimi fabricate: 35.5 - 44.5 EU)

- Men's (pantofi pentru bărbați, mărimi fabricate: 38.5 - 52.5 EU)

U - Unisex (pantofi unisex, mărimi fabricate: 35.5 - 52.5 EU)

Jordan 11 în mărimi Men's, GS, PS, TD și Crib

Prescurtări generale

Acest tip de prescurtări se poate referi la departamentul (echipa de design) unde este conceput produsul, la colecția din care face parte produsul sau chiar la cât de rar este un anumit produs (clasicele prescurtări QS, HS, TZ folosite în trecut). 

SE - Special Edition (produs ediție specială, în general fabricat în cantități limitate)

PRM - Premium (produs cu materiale premium, în general fabricat în cantități limitate)

ISO - In Store Only (termen folosit de Nike SB pentru produse ediție limitată destinate vânzării doar în magazinele fizice de tip skate-shop)

NRG - Energy (departamentul Nike și Air Jordan care se ocupa de colaborările cele mai importante și limitate, cu artiști precum Travis Scott sau Off-White)

QS - Quick Strike (produse ediție limitată disponibile doar în anumite magazine)

HS - Hyper Strike (produse ediție limitată disponibile doar în anumite magazine, mai limitat decât QS - termen folosit în trecut, colaborări precum Nike x Dave's Quality Meat poartă acest nume)

TZ - Tier Zero (produse ediție limitată disponibile doar în anumite magazine, mai limitat decât QS și HS - termen folosit în trecut, colaborări precum Nike x Patta Air Max 1 poartă acest nume)

LE - Limited Edition (produse ediție limitată, termen folosit în trecut)

 

Înapoi la blog